Technológiák

Gyártási technológiák:
Varrás:
A nálunk megrendelt vitorlák többségét varrjuk. A Pannonsails kizárólag magas minőségű UV álló cérnát és kiegészítőket használ, még a olcsóbb túravitorlákhoz is. Ennek köszönhetően a nálunk készült vitorlák tartósak és ellenállóak, amellett, hogy kifejezetten az Ön igényeinek megfelelően tervezzük.

Ragasztás: 

A Contender MAXX anyagából készült versenyvitorláinknál elhagyjuk a varrást és kizárólag ragasztással készülnek. Ennek köszönhetően a vitorla méginkább formatartó és kevésbé nyúlik, jobb az erőátvitel. Jó tulajdonsági mellett az öntött vitorlákkal szembeni kedvezőbb ára egyértelmű előnyt jelent.

Bővebb információ az anyagról : http://contendersailcloth.com/index.php/en/laminates/crosscut/maxx.html

 

 

Kikészítés:

A nálunk készült vitorlák terhelés szempontjából kritikus pontja (sarkok, reef) kiemelt figyelemmel készülnek. Megfelelő számű és méretű erősítés mellett kiváló minőségű spectra/dyneema hevedereket és saválló karikákat használunk, melyek minden körülmények közt megfelelően tartanak, és nem rontják a vitorla formáját. Trimm rendszereink könnyű kezelhetőséget biztosítanak. Kialakításásnak köszönhetően nem akadnak el fordúlók közben. A vitorlára csak jó minőségű kiegészítők kerülnek (Rutgerson ringlik, clamcleat kötélfogók) melyek már bizonyítottak versenykörülmények között.
Kiegészítők és tartozékok:
A Jóhajóval ápolt jó viszonynak köszönhetően vitorláinkhoz kiemelt minőséget képviselő kiegészítők választhatók (rutgerson, facnor, tylaska, spinlock, alpha ropes)

 

 

 

 

Vitorlához választható latni-rendszerek

Alap kivitel:

Az alapár magába foglalja az alap kivitelű latnirendszert. Hodács üvegszálas latnikkal, és tépőzáras, biztosított latnivéggel.
Hodács Compositeshttp://www.hodacs.hu/hu/pultrudalt-termekek.html

Opciós rendszerek felárral:

 

Komplett RBS rendszer: RBS latnikkal és latnivégekkel:  http://www.rbsbattens.com/

Hodács/RBS
Hodács üvegszálas latnik, a könnyebb kezelehetőségért RBS latnivég kialakítással.

Anyagbeszállítónk katalógusa megtekinthető:

http://www.contender.co.uk/About/Resources/sailcloth_2010_iss1.pdf